About author

Hi, assalamualaikum. I'm Fatini Irdina, that girl who used to blog in http://vanillapluschocolate.blogspot.com . Finally I make a comeback to blogger after 2 years struggling with SPM and foundation and will be more busy after this because i will enter medical school starting this September, do pray for me that I can be a good doctor, ameen. This is my new blog, currently on construction. I keep my old blog (vanillapluschocolate) as private due to personal matter. Thanks for visitting, do follow this blog. You can contact me at fatiniirdina@gmail.com Much love, Fatini.

Giveaway Duit Raya RM100 By Elsaalicious & Sponsors



Hi gais. Malam ni aku join GA lagi. GA duit raya kot sape je yang taknak duit raya kan. Hehe so come and join me also!! Manalah tahu kot kot ada rezeki kan. #doabanyakbanyak


Giveaway Duit Raya RM100 By Elsaalicious & Sponsors

So antara syaratnya ialah: ((aku ambik sebahagian dari syarat je hek hek))

10. Nyatakan username Instagram, Facebook dan emel anda. Pastikan semuanya AKTIF (wajib, jangan tinggal)


username instagram: prettyflowers359
facebook: Fatini Irdina
email: fatiniirdina@gmail.com

11. Ceritakan secara ringkas pengalaman seronok dan nakal anda masa zaman kumpul duit raya dulu hikhik

Okay la nak cerita pasal pengalaman zaman kumpul duit raya dulu.

Ni time sekolah rendah la, sebab sekarang dah besar kena lah behave (eh?). Nak dijadikan cerita, aku anak sulung dalam keluarga, and jugak merupakan cucu sulung. So, bila time rombongan kutip duit raya ni, aku lah yang jadi ketua dia. Biasanya ni time raya pertama kat kampung, lepas solat sunat Aidilfitri. Haaa lepas salam salam and mintak maaf dengan family, so aku, adik-adik and sepupu sepapat (lebih kurang 10 orang la) akan turun beratur then bilang cukup ahli ke tak.

Then kiteorang mulakan rombongan dari rumah sebelah ke rumah depan, sampai lah almost kesemua rumah dalam kampung tu, tak kiralah yang kenal ke tak, main terjah je hahaha. And soalan yang wajib is "ni cucu siapa?" Hahaha memang soalan sama je dari rumah ke rumah. And the hardest part of being "ketua rombongan" is nak jaga sepupu sepupu aku yang nakal tu. Allahu sumpah payah gila kot, dengan kerenah masing-masing. Ada sorang tu, jenis yang datang rumah orang, lepas salam, dapat duit raya terus ajak balik. Yang tu ok lagi. Yang jenis yang mintak duit raya lebih dari tuan rumah ni yang susah sikit. Hahahaa. Ada gak sepupu aku yang jenis nak makan kuih je. Macam macam ragam la.

Aku macam biasa la, kena pastikan keadaan sentiasa aman. Asalkan diorang tak nangis sebab gaduh hahahaha tu pun dah cukup ok. Ok tu je kot pengalaman zaman kumpul duit raya.

Dulu mesti akan banding duit raya dengan adik-adik. Tapi sekarang dah besar, makin sikit dapat huhu. And semestinya, rindu gila zaman tu. sekarang lepas solat raya, sesi maaf maafan terus masuk dapur. Dah tak meriah macam dulu. Lagi lagi bila adanya gadget sekarang, nak ajak pergi beraya pun susah sebab masing masing dengan gadget.

Tapi takpelah, moga raya kali ni akan lagi bermakna. Btw, selamat hari raya!!

P/s: Dah macam karangan agaknya

2 comments:

  1. wah bagusnya jadi leader untuk kutip duit raya hehe

    terima kasih join. elsa dah update dalam list. goodluck :*

    ReplyDelete
  2. selamat bersegmen
    https://umifuzy.blogspot.my/2017/06/giveaway-duit-raya-rm100-by.html

    ReplyDelete